Interface design in the mobile game development process
Yıldız Journal of Art and Design 2015; 2(2): -

Especially at recent 15 years, there has been a great improvement in mobile phone technologies with the getting involved of the human life. Altough they are designed just for the communication, there are a lot of things to do with them. There is no doubt that the most popular feature which setting up in the mobil phones are mobil games. Mobile games which are the most important platforms of digital games are occured by internet and computer technologies. That kind of games are preffered by millions of people because of their accessibility and cheapness. Today, the wide range of mobile games which sett of the entertainment sector has become a huge industry. It is necessary to work together for game designer and programmer in the game development process from idea stage to game users. In this common work process, graphic design, illustration, animation and interface design has a big importance on users. This study based on aesthetic and functional aspects of userfriendly interface and graphic design.

Mobil oyun geliştirme sürecinde arayüz tasarımı
1Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Bölümü
2Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı
Yıldız Journal of Art and Design 2015; 2(2): -

Özellikle son 15 yıl içerisinde mobil telefonların insanların günlük yaşantısına girmesiyle birlikte bu araçların teknolojilerinde büyük gelişmeler görülmektedir. Mobil telefonlar tamamen iletişim amaçlı tasarlanmış olsalar da farklı amaçlar doğrultusunda kullanılabilecek birçok özellikleri vardır. Mobil telefonların insanlar tarafından kullanılan özelliklerinin içerisinde en popüler olanı hiç şüphe yok ki mobil oyunlardır. İnternet ve bilgisayar teknolojilerinin önemli katkılarıyla oluşan dijital (sayısal) oyun platformlarından birisi olan mobil oyunlar, hem kolay erişilebilir hem de ekonomik olması sebebiyle milyonlarca kişi tarafından tercih edilmektedir. Günümüzde, geniş kitlere ulaşan ve eğlence sektörünü oluşturan mobil oyunlar büyük bir endüstri haline gelmiştir. Bir mobil oyun oluşturulurken, fikir aşamasından kullanıcıya ulaşmasına kadar geçen süreçte yazılımcı ve tasarımcının ortak çalışması gerekmektedir. Bu ortak çalışma sürecinde kullanıcılar üzerinde önemli bir etkiye sahip olan grafik tasarım, illüstrasyon, animasyon ve arayüz tasarımları önemli bir yer tutmaktadır. Bu araştırma mobil oyunlarda kullanıcı dostu arayüz ve grafik tasarımların estetik ve işlevsel yönü üzerine temellendirilmiştir.