ISSN: 2149-1755
The features and meaning of musical education for future
1
Yıldız Journal of Art and Design 2014; 2(1): -
Full Text PDF (Turkish)

Abstract

In a modern world, there is much information and opportunities of media are increasing day by day. It takes several minutes to transfer information from any point of the world to another. However, the development of media and integration to the modern world is not the same everywhere. From this perspective, population of Turksoylu is very unique, complicated and specific.In order to construct the information network among Turksoylu population, the several steps should be taken. The historyof the Turkish people, their cultural heritage,tradition and modernlife,with common values,are presented in transmission programs, projects and variousradio programs. The spread of Azerbaijani Turkish TV channels covers all the events occurring on the interstate arena, and also provides an opportunity to keep abreast of events in the development of art. In recent years, Azerbaijan holds a number of festivals dedicated to music and mughamashug. Such activitiescombineparticipants fromall over the world, and the media withthe audiencebringsallthe richnessof our national music.


Gelecek nesil müzik eğitiminde medyanın rolü ve önemi
1Azerbaycan Milli Bilim Akademisyonu, FolklorEnstitütü, ‘Müzikfolkloru’ Bölümü Başkanı
Yıldız Journal of Art and Design 2014; 2(1): -

Globallaşan dünyada artık bilgi bolluğu, gün geçtikçe medyanın imkan ve faaliyet alanı daha da genişleniyor.
Bilişim teknolojilerinin gelişmesi sayesinde dünyanın herhangibir noktasından haber iletimi şimdi birkaç saniye zaman alıyor.Ancak buna rağmen,tüm devletlerde dünyaya entegre seviyesi ve aynı zamanda medyanın gelişme hızı aynı değildir.Bu açıdan Türk soylu halkların medyasının mevcut durumu bileşik,benzersiz ve özgündü.Türk soylu halkların arasında bilgi şebekesinin kurulması ve toplumları birbirine daha yakın olması için medyanın üzerine birtakım görevler düşüyor. Modern dünya düzlemin de manevi Turan birliğinin kurulması meselesi medyanın görev ve imkanlarından ne kadar düzgün ve planlı şekilde kullanılmasından bağlıdır.Türk halklarının tarihi, kültürel mirası, adetleri ve çağdaş durumu, ortak değerleri ile ilgili programların, Teleradio projelerin hazırlanması ve çeşitli ülkelerde yayımlanması çalışmaları cok önemlidir.
Azerbaycanında Türk televizayasının birçok kanallarının yayımlanması doğal devletlerarası yaşanan tüm olaylar hakkında, aynızamanda, sanatsal proqlamlarla da temas olmak imkanı sağlar.Ortak müzik sanatımızınla ilgili yenilikler kültürlerarası bağlılığa ve genç nesillerin müzik geleneğimizin eski dönemlerinden, cok esirlik tarihinden haber verir. Azerbaycan'da son yıllarda yapılan Mugam veAşık müsabakaları birçok dovlərlərin katılımcılarını bir araya getiriyor ve medya da yayınlanarak tümdünyaya halk müziği servetimizi iletiyor.