Sponsorships in cultural and artistic activities
Yıldız Journal of Art and Design 2014; 2(1): -

The word sponsorship is an investment to an activity in cash or in any other way to benefit from commercial potential. Correctly performed sponsorships reach the target audience in the shortest and most effective way.
In our country, it is observed that in general the sponsorship is done for advertising purposes. In the sponsorship applications made in the field of Culture and Art in the scope of social responsibility recently is observed an increase acceleration.

Kültür-sanat faaliyetlerinde sponsorluk
1Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü, Sanat Yönetimi Anabilim Dalı
Yıldız Journal of Art and Design 2014; 2(1): -

Sponsorluk kelime olarak; karşılığında ticari bir potansiyelden yararlanmak için bir etkinliğe nakit ya da başka bir şekilde yapılan bir yatırımdır. Doğru yapılan sponsorluklar hedef kitleye en kısa yoldan ve en etkili şekilde ulaşmaktadır. Ülkemizde sponsorlukların genel olarak reklam amacı ile yapıldığı görülmektedir. Sosyal sorumluluk çerçevesinde Kültür-Sanat alanında yapılan sponsorluk uygulamalarında son zamanlarda artış ivmesi görülmektedir.